Kur slypi Black Angus jautienos paslaptis?

Veikiausiai kiekvienam, kuris nors kažkiek domėjosi apie skirtingas mėsinių galvijų veisles, teko girdėti apie Black Angus – XIX a. Škotijos kalvose išveistą ir itin plačiai įvairiuose pasaulio regionuose paplitusią veislę. Ši mėsa pristatoma kaip išskirtinio skonio bei savybių ir yra itin mėgstama virtuvės ekspertų.

Tačiau kuo ši veislė tokia ypatinga?

Kaip vieną iš pagrindinių šios veislės privalumų virtuvės šefas Andrėj Subač įvardina tai, kad šiuos jaučius paprasta auginti bei veisti, jie lengvai prisitaiko prie įvairiausių aplinkos sąlygų bei nereikalauja ypatingos priežiūros ar pašarų. Būtent dėl to, kad šios veislės galvijų priežiūrai nereikia ypatingų sąlygų, galima tikėtis vienodo kokybės ir pastovaus lygio kiekviename mėsos gabale.

Virtuvės šefų ši mėsa vertinama dėl savo marmurinės tekstūros – tai reiškia, kad mėsoje riebalai pasiskirstę tolygiai, ir dėl to naudojant šios rūšies jautieną galima išgaut minkštesnius, švelnesnio skonio ir sultingesnius patiekalus. “Boff Steakhouse”, “Bučeris” ir “Caesar salad bar” šefo Mher Gevorkjan nuomone, ši jautienos rūšis idealiai tinka kepsniams bei kitiems patiekalams, kur siekiama kuo minkštesnės jautienos bei sultingesnio jos skonio.

Visgi, svarbu suprasti ir tai, kad Black Angus – galvijų rūšis, o ne mėsos standartas. Tai, kad mėsa yra gauta paskerdus būtent šios veislės galviją, dar savaime nereiškia, kad ji bus kokybiška, organiška ir visus standartus atitinkanti. Nors, kaip minėta, šiems gyvūnams ypatingos priežiūros nereikia, o galvijų ūkiai paplitę visame pasaulyje, svarbu, kad galvijai gautų kokybišką pašarą ir jais būtų pasirūpinta – kitu atveju net prabangiausios veislės galvijo mėsa gali būti nieko verta.

Todėl mūsų restorane rasite tik aukščiausius standartus atitinkančią, sertifikuotą jautieną, atkeliavusią iš JAV esančių Creekstone ūkių. Šiuose ūkiuose auginamų jaučių mėsa yra unikali visoje industrijoje, nes yra kreipiamas išskirtinis dėmesys ne tik galvijų priežiūrai bei maitinimo ir mėsos parengimo procesams, kuriame naudojama tik aukščiausius kriterijus atitinkančių galvijų mėsa, bet ir nuolatos stebima, kad nebūtų pokyčių bei mutacijų galvijų genetiniame kode, stengiantis veislę išlaikyti gryną bei sveiką.

 

© 2019 www.buceris.lt

Pirkinių krepšelis

  • Krepšelyje produktų nėra

Rezervuoti staliuką

Rezervacija išsiųsta
Rezervuoti staliuką