Kokia yra gero mėsainio paslaptis?

Kas atsisakytų gardaus, kvapnaus ir sultingo mėsainio, kuriame atsiskleidžia natūralus mėsos skonis, paryškintas kruopščiai atrinktais priedais? Apie tai, kaip patiems namuose pasigaminti nepamirštamo skonio mėsainius pasakoja mėsos ekspertas bei “Boff Steakhouse”, “Bučeris” ir “Caesar salad bar” šefas Mher Gevorkjan.

Geras mėsainis prasideda nuo kokybiškos, tinkamai parinktos mėsos. Kaip išsirinkti tinkamiausią?
Tinkamiausia mėsa – žinoma, kad jautiena. Geriausi rezultatai gaunami naudojant grūdais maitinto galvijo mėsą – tuomet mėsa būna truputį saldesnė, kepant ant žarijų – natūraliai išsiskiria riebalai, o pati mėsa įgauna intensyvesnį skonį.
Mėsainių gamybai galima naudoti įvairias jautienos dalis, populiariausia – mentė. Kartais įmaišoma ir krūtinės, kad mėsa būtų riebesnė. Norint kvapnaus bei sultingo maltinuko mėsainyje reikėtų pasirūpinti, kad mėsoje būtų ne mažiau 15 % riebalų.
Kokiais prieskoniais mėgstate gardinti mėsainius?
Mėsai pilnai užtenka druskos ir pipirų – šie prieskoniai padės atsiskleisti natūraliam mėsos skoniui bei kvapui. Užtenka nedidelio žiupsnelio druskos, kad atsiskleistų unikalus kiekvieno mėsos gabaliuko skonis, kuris priklauso nuo galvijo kilmės vietos, rūšies, mitybos ypatumų ir pan. Du, iš pažiūros vienodi, jautienos gabaliukai, pagardinti tik trupučiu druskos, skirsis savo skoniu, kuris bus natūralus ir pilnas naujų atradimų.
Norint suteikti daugiau aromato, manipuliuoti mėsos skoniu, galima faršą gardinti įvairiomis žolelėmis. Visgi, jos užgožia natūralų mėsos skonį ir visas mėsainis pasidaro kitoks.
Taigi, kokiais prieskoniais ir kiek gardinti – kiekvieno pasirinkimas, priklausantis nuo to, kokį skonį jie nori išgauti.
Yra žmonių, kurie gamindami mėsainius juos pagardina tik salotos lapu bei gabaliuku pomidoro ir sūrio, tuo tarpu kiti mėgsta žaisti gausybe skirtingų ingredientų bei padažų. Kokius mėsainių priedus esate linkęs rinktis jūs pats?
Mano nuomone, geriausia apsiriboti minimaliu priedų kiekiu tam, kad valgydami mėsainį galėtume išties mėgautis natūraliu kokybiškos mėsos skoniu. Tinka klasikiniai priedai, tokie kaip salota, pomidoras, raudonasis svogūnas… Padažo turėtų taip pat būti minimaliai. Mes esame atradę tobulai prie mūsų mėsainių derančio Cezario padažo receptą, kuris neužgožia, bet pabrėžia natūralų kitų ingredientų skonį.
Kalbant apie mėsainius su daug priedų – aš esu prieš juos. Valgyti maisto bokštus yra sudėtinga, be to, susimaišo daug skirtingų skonių, kurie tik užgožia vienas kitą ir nebelieka jokio autentiškumo.
Kokių klaidų patartumėte vengti žmonėms, gaminantiems mėsainius namuose?
Tai išties sudėtingas klausimas. Vienas patarimas, kuris tikrai tinka visiems – tinkamai iškepti mėsą. Kepant maltinuką negalima blaškytis ir tuo pačiu metu daryti dar penkių darbų. Kuomet kepa mėsa – ją reikia prižiūrėti ir rūpintis, kad mėsa būtų tinkama. Savaime suprantama, kad perkepus mėsą tikrai skanaus mėsainio paruošti nebepavyks. Visgi, kadangi mėsainiams naudojama malta mėsa, visada yra rizika, kad ją ruošiant paklius bakterijų malimo metu, taigi, mėsos pilnai neiškepus yra rizika susirgti.
Kepant mėsainius svarbu nepraleisti to momento, kuomet maltinukas jau pilnai iškepęs, bet vis dar sultingas ir neperkepęs – tuomet ir visas jūsų mėsainis bus sultingas bei kvapnus.
Kuo skiriasi jūsų gaminami mėsainiai „Bučeryje“ nuo lietuviams įprastų?
Mes naudojame tik aukštos kokybės USDA standartus atitinkančią jautieną, kurią kruopščiai atrenkame atsižvelgdami į tai, ar joje pakankamai riebalų paruošti aukščiausios kokybės mėsainių maltinukus. Mėsą kepame griliuje naudodami specialų metodą, kuris mums padeda atskleisti natūralų mėsos kvapą bei skonį.
Taip pat daug dėmesio skiriame ir kitiems ingredientams – bandelei, šviežioms daržovėms bei mūsų naudojamam Cezario padažui.
Visgi, geriau vieną kartą paragauti negu 100 perskaityti… Tad kviečiame užeiti ir patirti išskirtinį mėsos skonį mūsų ruošiamuose mėsainiuose!

© 2019 www.buceris.lt

Pirkinių krepšelis

  • Krepšelyje produktų nėra

Rezervuoti staliuką

Rezervacija išsiųsta
Rezervuoti staliuką